Näiden pukujen takana


Mittojen mukaan tehty hääpuku tarkoittaa nimensä mukaisesti sinun mitoillesi tehty. Se takaa täydellisen istuvuuden, mutta myös mukavuuden. Hääpuvussa pitää pystyä liikkumaan, istumaan, tanssimaan ja ennen kaikkea nauttimaan koko päivästä. Puvussa ei saa olla mitään mikä häiritsee, mitä pitää korjata ja mitä pitää yrittää peittää. Sen täytyy olla huoleton.

PELTOdresses-pukujen suunnittelija Mari Ketosalmi on ompelijatar kolmannessa polvessa. Vaatteiden suunnittelu ja ompelu ovat Marille enemmän kuin vain työtä. Se on rakkaus ja intohimo, jota tekemällä hän kunnioittaa äitinsä ja mummojensa muistoja.

”Muistan lapsuudestani sen, kun äitini halusi työrauhan ompeluhuoneessaan, niin sain aina eteeni ihanan laatikon täynnä erivärisiä nappeja. Tutkin niitä lumoutuneena. Lapsena suunnittelin paperille mekkoja linnanjuhliin, joista on edelleen haalistunut valokuva jäljellä. Olen siunattu, kun tästä haaveesta tulikin myöhemmin totta.” 

PELTOdressesin suunnittelija ja ompelija Mari Ketosalmi muokkaa mallin päällä olevaa pitsimekkoa.

Pitsihääpuvut perinteitä kunnioittaen

Suunnittelijana Maria inspiroivat eniten liike ja historia. Liike voi syntyä ihmisen omasta liikkumisesta tai tuulen vireestä, joka heilauttaa ohutta helmaan lumoten katsomaan. Historia on tärkeää joka asiassa, sillä se muokkaa asioista niitä mitä ne ovat tänä päivänä. Lisäksi historiaa syntyy joka päivä uutta.

Pitsi edustaa ihanaa käsityöperinnettä, joka tuo hääpukuun herkkää romanttisuutta tai ainutlaatuista näyttävyyttä. On ihana ajatella, että näin ne pääsevät loistamaan, kaiken keskipisteeksi. Ja se joku joka sen pöytäliinan on virkannut, saa ansaitsemansa kiitoksen vielä kerran.

”Intohimoni on luoda kauneutta jaettavaksi. Nöyryyteni on oppia uusista asioista. Kiitollisuuteni on kaikissa kokemassani, tulevassa ja asiakkaissani ympäri maailmaa.” 

YouTube

Content from YouTube can't be displayed due to your current cookie settings. To show this content, please click "Consent & Show" to confirm that necessary data will be transferred to YouTube to enable this service. Further information can be found in our Privacy Policy. Changed your mind? You can revoke your consent at any time via your cookie settings.

Consent & Show